Održan je ovaj program po radionicama

14. i 15. siječnja 2014. LMA radionica I

Radionica je bila namijenjena psihoterapeutima plesa i pokreta, glume, glazbe i umjetnosti, psiholozima, rehabilitatorima i fizioterapeutima te svima zainteresiranima za upoznavanje teorijske i primijenjene analize i sinteze pokreta.

Naglasak radionice je bio na somatsko terapijskim aplikacijama LMA u radu s pacijentima. Pretpostavka je da su tijelo i um blisko povezani, stoga pristup kroz pokret kao instrument služi optimizaciji potencijala svakog pojedinca. Iz tog razloga LMA može biti močan alat u spektru terapeutskih intervencija.

 

 

16. i 17. siječnja 2014. LMA radionica II

Radionica je bila oblikovana prvenstveno za odgajatelje, nastavnike, pedagoge, fonetičare, logopede, defektologe, glumce i glazbenike.

Kreativni proces bio je u centru pažnje ovih radionica. Sudionici su se susresti s iskustvima disanja i glasa u odnosu na istraživanja o promjeni oblika i dinamičkih kvaliteta pokreta i gibanja.

 

 

 
18. i 19. siječnja 2014. LMA radionica III

Radionica je bila osmišljena za plesače, plesne pedagoge i koreografe.

U ovoj radionici naglasak je bio na stvaralačkom procesu kroz pokret kojim se proširuje riječnik obrazaca pokreta i plesa te time ostvaruje bolje razumijevanje pokreta izvođača.

 

 

Na slikama: predavačica Karen A. Studd u radu sa polaznicima radionica.